Belföld

2016.12.27. 22:43

Európa nem felelt az új kihívásra

Budapest - Idén sem döntötte el az európai politikai vezetés, hogy milyen stratégiával kívánja megvédeni Európát - mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő.

Napló-információ

Közölte, nyilvánvaló, hogy nincs válasz arra a stratégiai kihívásra, hogy Európát megtámadták. Erre nem adott választ az európai politikai elit.

Pedig bizonyos országok - beleértve hazánkat is - igyekeznek a válaszadás irányába tolni az európai közgondolkodást - jegyezte meg. Földi László kiemelte: miközben azt mondjuk, hogy Európában béke van, valójában Európa háborúban áll, „a játékszabályok háborúra utalnak", és amíg ezt nem mondja ki az európai és német politikai elit, addig nem is lehet ellene védekezni.

A szakértő kitért arra, hogy a NATO 25 évvel ezelőtt, a két világrend megszűnésével funkció nélkül maradt, ez most bizonyosodik be, amikor a szövetség nem védi meg Európát, amikor azt kihívás éri. Másrészt maga a NATO gerjeszti azokat a folyamatokat - például Afganisztánban és Irakban -, amelyekkel létrehozza az ellenségeket, az al-Kaida és az Iszlám Állam formájában - vélekedett Földi László.

Megjegyezte: a NATO beavatkozása nyomán érkeznek tömegek Európába, ami megkérdőjelezi a kontinens biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!