Belföld

2017.05.14. 10:10

Lassan elrakhatjuk az esernyőt, elszelelnek a futó záporok is

Vasárnap országszerte számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak napközben.

Az északias szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Délután 21-26 fok között alakul a hőmérséklet - jósolja az Időkép. Az arra érzékenyeknek nem kell fronthatással számolniuk.

Hétfőn főként a Dunántúlon kell záporokra, helyenként zivatarokra számítani, másutt változóan felhős lesz az ég. Nyugaton erősödhet meg az északias szél. Délután 20-26 fok között alakul a hőmérséklet. 

Kedden a sok napsütés mellett elsősorban északon és a középső tájakon előfordulhatnak még záporok, néhol egy-egy zivatar is kialakulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Szerdán sokfelé az északkeleti, csütörtökön északnyugaton a délies szél élénkülhet, erősödhet meg. Délutánonként 21-26 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!