Borászat

2015.06.22. 15:44

Éjszakai pincetúra

Somló - Sokan látogattak el a festői szépségű hegyre az éjszakai pincetúrára. Egész nap hangos volt a máskor oly csendes bazaltpiramis.

Civil Tudósítónktól

Zenei foszlányokat hozott-vitt az enyhe szellő. Az ismert pincészet is csatlakozott a programhoz, a Somló csoporthoz tartozó cégek vezetőit és családtagjaikat látták vendégül. Nagy erőpróbát jelentett számukra a hegy megmászása.

A Szent István kilátó előtti tisztáson bográcsban főtt pörkölt, tüzes bor várta őket, majd kezdetét vette a vidám játék. Hordógurításból, lopózásból, versírásból mérhették össze tudásukat. Majd innen indultak a közeli vár romjaihoz, ahol megismerhették a múltbéli regéket, mondákat. A Kinizsi sziklára pedig néhányan fel is ültek, bízva abban, hogy a neki tulajdonított varázserő számukra is jót hozhat.

A Somló csoporthoz tartozó cégek munkatársai és családtagjaik a Szent István kilátónál. Bográcsban főtt pörkölt is várta őket
Fotó: Czeidli József

A kora esti órákban közben már benépesültek a nyitott pincék. A  borteraszon élő jazz-zene mellett kóstolgathattak a borkedvelők, s megízlelhették saját specialitásukat is, a szakácsuk készítette Somló burgert.

Éjszaka hegyszerte kigyúltak a tüzek, kezdetét vette az éjszakai vidám borozgatás. Csoportokba verődött nótás kedvű emberek jártak pincéről-pincére.

Szerző: Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!