Borosta

2010.09.23. 07:39

E-póker, csalással

Bár az on-line póker dinamikusan fejlődik, a csalókat egyelőre nem sikerült teljesen kizárni a termekből. A kemény szankciók hiányában sokan büntetlenül megúszhatják az internetes fosztogatást.

Sámel József

Sajnálatos módon az on-line póker és a csalás fogalma már a játék interneten való megjelenésétől összefonódott egymással. Bár a szolgáltatók próbálják  biztonságossá tenni szoftvereiket, egyelőre nem sikerült tökéletes eredményt elérni e téren. Az egyik legemlékezetesebb eset az Absolute Poker oldalán történt 2007-ben, amikor az egyik játékos (a cég korábbi alkalmazottja) feltörte a terem szoftverét, láthatóvá tette ellenfelei lapját,  és ezáltal hatalmas  pénzeket végott zsebre. A legutóbbi botrányhoz is alig néhány hónapot kell  visszanyúlni, akkor egy kínai bandát lepleztek le, akik a PokerStars magas tétes versenyein játszottak össze.

Az összejátszás egyébként a mai napig az egyik legfőbb problémája az on-line pókernek, gyakorlatilag lehetetlen megakadályozni, hiszen a játékosok  az interneten,  telefonon vagy egyéb módon  könnyedén megoszthatják egymással az információkat. Az orosz pókerfórumokon is roppant gyakori a csapatjáték, ami tulajdonképpen az összejátszás kódneve. Ezeken a fórumokon általában 4-5 partnert keresnek on-line pókerhez, a skype cím megadásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!