Borosta

2010.09.01. 17:16

Harsány(i) nyaralás

Vízifoci, strandröplabda, lábtenisz. Ezek bizony komoly olimpiai sportágak. Igaz, nem a megszokott ötkarikás játékokon, hanem a Balaton déli partján. Ráadásul a fenyvesi olimpián olyan hírességek is részt vesznek, mint a Rádió1 reggeli műsorának valamint a Csináljuk a fesztivált televíziós show népszerű műsorvezetője, Harsányi Levente, aki nemcsak a szavakkal bánik jól, hanem a lasztival is.

Sámel József


- Kispofám, láttad ezt a védést? Tuti bekerül a hét végi összefoglalóba! - kiáltotta el magát Harsányi Levente, miután egy fejest kitornázott a felső sarokból.

- Egy idő óta rendszeresen a Balaton partján töltöm a nyarakat a családommal, ahol sok barátra, sportot kedvelő ismerősre tettem szert. Velük együtt találtuk ki ezt a mini olimpiát. A sportágak közt a vízifoci, az asztalitenisz, a strandröplabda, a tollaslabda és a lábtenisz is szerepel.

A fenyvesi baráti társaság amúgy véresen komolyan veszi a versengést, a mérkőzések hevében nincs pardon, ám azt követően ismét helyreáll a béke.

- Tavaly is remek eredményt értünk el, a nemzetközi mezőnyt nélkülöző küzdelemben az előkelő második helyezést sikerült elérnünk - büszkélkedett Levente, majd gyorsan hozzátette: csupán két csapat indult a versenyen.

 

 

 - Persze ez nem szegte kedvünket - folytatta Levente, aki kaposvári sógorával és nagykanizsai barátjával alkot csapatot. - Az idei olimpia - a rossz idő miatt - csonkára sikeredett, így csak három versenyszámot tudtunk megrendezni. Jó hír, hogy fejlődőképesek vagyunk, asztaliteniszben ugyanis mi diadalmaskodtunk. Amúgy imádok sportolni, gyerekkoromban asztaliteniszeztem, rendszeresen futok, teniszezek, s hetente kétszer focizok is. A sport tehát az életem szerves része, olyannyira, hogy ha otthon tévézek, akkor is általában sportműsorokat nézek. Tulajdonképpen mindenevő vagyok, a küzdősportok kivételével minden sportágat figyelek, legyen az lovaspóló vagy petanque. A szívem csücske persze a foci, jóllehet magyar meccseket csak ritkán nézek. Inkább a német és a spanyol labdarúgás áll hozzám közel, az előbbiben a profizmust, utóbbiban a a szépséget csodálom. Ha tehetem, a helyszínen is megnézek néhány mérkőzést, voltam már jó pár Barcelona- mérkőzésen, és Dzsudzsák Balázs barátom is rendszeresen meghív Eindhovenbe, de jártam már Gera Zoli meccsén is.

 

 

No, de visszatérve Balatonfenyvesre és a nyári olimpiára, azt is megtudtuk, hogy a versenyszámokat követően pár korsó sör is lecsúszik. A csapat szerint a passzív pihenésre is időt kell szakítani...

- Levente azért is szeret a társaságunkban lenni, mert itt nem hírességként kezelik, hanem egy átlagos srácként, aki szeret sportolni - árulta el a kaposvári Pellion Miklós, aki hozzátette: ha zrikálásról van szó, akkor a rádiós műsorvezetőt sem kímélik. 


OLDALTÖRÉS: Szeretne példát mutatni a fiának

 

 

 

Szeretne példát mutatni a fiának

- Nem tagadom, férfiként nehezen viselem a kritikát, kicsit hiú is vagyok, ezért egyre jobban figyelek a súlyomra, és arra, hogy egészségesen éljek - árulta el Levente. - Persze az is fontos számomra, hogy mint férfi igazi példakép legyek a kisfiam előtt. Nándika - annak ellenére, hogy még csak másfél éves - vagány legény, úgy rúgja a labdát, mint a felnőttek. Lelki szemeim előtt már azt látom, hogy egyszer híres focista lesz. Ha leigazolná egy élvonalbeli spanyol csapat, azzal boldogan kiegyeznék - mondta nevetve, majd ölbe kapta kisfiát, akivel azon nyomban birkózni kezdtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!