Borosta

2010.11.18. 05:30

Nem okozott maradandó élményt a Terhes társaság (Due Date) - Filmkritika

Nagy várakozással ültem be a moziba, hiszen mindenütt úgy zengték be a filmet, hogy a Másnaposok (Hangover) rendezőjének legújabb alkotása, mely túltesz ez előző produkción. Gondoltam, ha csak azt a színvonalat hozza, akkor végig fogom kacagni azt a másfél órát.

Bajdó Bettina

Az alaptörténet a következő: Peter Highman, azaz Robert Downey Jr. hamarosan apai örömök elé néz. A felesége öt nappal későbbre van kiírva, ő pedig mindenképpen mellette szeretne lenni, amikor megszületik az első babájuk. De a sors mást tartogat számára: a  legjobb szándéka ellenére sem sikerül  hazarepülnie, ugyanis a sors összehozza egy nagyravágyó színésszel, Ethan Trembaly-vel (Zach Galifianakis), aki meggyőzi Petert, hogy autóval utazzanak keresztül a kontinensen. Nem is tehetne mást főhősünk, hiszen sikerül magát az összes repülőtársaságnál tiltólistára helyeztetni.

Bevallom, a film első húsz percében halálra untam magam. Vontatott volt a történet, kiszámíthatóak a poénok, s azt s tudtam, mi történik a következő jelenetben.

Már épp le akartam mondani a filmről, amikor végre főhőseink egy autóba kényszerültek, s innentől vált izgalmassá a vígjáték. Jól ellensúlyozták  egymást a komoly üzletember, Peter és a Hollywood-i karrierre vágyó, gyermeklelkű Ethan megnyilatkozásai. Számtalan vicces és izgalmas szituációval találják szembe magukat az úton, s a szülészet felé tartó ámokfutásuk áldozatául esik jó néhány autó, legalább annyi barátság és Peter minden épen maradt idegszála. A történetbe az író zseniálisan és viccesen beépíti a féltékenységet, az apától való örök elválást, persze van benne bunyó,  szex és ráadásként  egy kis füvezés is.

Összességében elmondható, hogy a film szórakoztató. Az ember megszereti a két teljesen más tulajdonságokkal felruházott figurát, s a nehézkesen induló kezdet után jól szórakozik a film végéig.  Bár maradandó élményt nem okozott az alkotás, egyszer érdemes megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!