Borosta

2011.01.09. 13:57

Meghódította Európát a Firefox

Veszprém - Az európai felhasználók közül többen használják a Firefoxot, mint a több mint egy évtizede piacvezető Internet Explorert - derült ki egy friss felmérésből.

Glogovcsan Nikola

A Firefox - a StatCounter nevű, internethasználatot monitorozó társaság számai szerint - Európában megelőzte az Internet Explorert. Decemberben, a kontinensen élő felhasználók 38,1 százaléka böngészet Mozillával, míg a Microsoft Internet Explorer különböző verzióinak aránya 37,5 százalékra csökkent. Az év végére jelentősen bővült a Google Chrome-ot használók tábora is. Az egy évvel korábbi 5,1 százalékról 14,6 százalékra emelkedett a számuk.

A Firefox mostani sikere javarészt a Chrome-nak köszönhető, hiszen a Google böngészőjére általában IE-felhasználók térnek át. Azonban világszerte továbbra is az Internet Explorer a nyerő. A becslések szerint közel 47 százalékkal  vezet a 30,8 százalékos Firefox-val szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!