Borosta

2011.03.10. 08:09

A színpadmester, aki fölpezsdítette a diákéletet

Két kisgyermek apja, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadmestere. Pisch Norbertnek mégis jut ideje, energiája arra, hogy a diákélet fölpezsdítésén fáradozzon.

B. Kiss László

Valami ugyan van, de nem az igazi. Mármint, ami a fehérvári diákéletet illeti - vélekedett az a baráti társaság, amely annak érdekében, hogy ne csak fanyalogjanak, de tegyenek is valamit,   2009 őszén megalakította az Alba Regia Tanulóiért Kulturális Egyesületet - meséli Pisch Norbert, a civil szervezet elnöke. A diákélet fölpezsdítése érdekében az ART először a Diákpárbaj című vetélkedőt hívta életre. A többfordulós vetélkedőben, amelynek jelenleg a második szériája fut,  fehérvári középiskolák csapatai mérkőznek meg.

A dolognak olyan sikere lett, hogy az idei megyei diáknapokon a verseny egy különkiadásának megrendezésére kérték fel  az egyesületet. A résztvevők a kulturális seregszemle szereplői lesznek  - újságolja a 33 éves fiatalember, aki  polgári foglalkozására nézve  a Vörösmarty Színház színpadmestere. Norbert 2002 őszén került a fehérvári teátrumhoz, s a következő év nyarán bízták meg azzal, hogy legyen a díszítők, a díszletépítők egyik irányítója a kettő közül. Két gyermeke van, a négy és fél éves Roland és a másfél éves Polett. Felesége pedagógus, aki jelenleg gyesen van a kisebbel. A Diákpárbaj április 15-ei döntője ugyan még hátravan, az ART Kulturális Egyesület azonban máris újabb nagy dobásra készül. (A Diákpárbajról még csak annyit: az utolsó forduló előtt  a Vasvári  vezet, ám a meccs nem lefutott, hiszen a gimnáziumnak mindössze másfél-két villámkérdésnyi előnye van a többiek előtt.)


- Az egyesület újabb ötlete  március 15. fehérvári megünneplésére vonatkozik, amit  a  város önkormányzata is felkarolt. Arra gondoltunk, hogy  jó lenne úgy ünnepelni, hogy  az ünnepségbe minél több embert - különös tekintettel a diákokra - bevonunk. Az elképzelés kedden délelőtt - az önkormányzat támogatásának és a széles körű összefogásnak  köszönhetően -, a város főterén válik  valóra - fogalmaz az ART Kulturális Egyesület elnöke. A jeles nap korabeli történéseinek a megelevenítéséhez a főtéren zajló József-napi vásár szolgál majd keretül  - mondja Norbert, aki azonban nem kíván elébe menni a történéseknek.

Annyit azonban elárul: a rendhagyó megemlékezés  szándéka szerint   a kilátogató családok minden tagjának, a kisebbeket is beleértve, emlékezetes élménnyel szolgálhat.
Egy szülinap megszervezése sem egyszerű, hát akkor egy városi ünnepé! Így aztán az utóbbi időben jobbára a feleségére  hárulnak a család körüli teendők - ismeri be Norbert, aki lelkes rajongója a focinak  és a jéghokinak.  Korábban bérlete volt a Sóstói stadionba és  a jégcsarnokba is, ám az utóbbi időben egyetlen meccsre sem volt ideje ellátogatni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!