Borosta

2011.03.07. 08:42

Virtuális veszély

Egyre népszerűbb, bár számos veszélyt rejteget az internetes kapcsolattartás. A hátulütők egyike éppen a féltékenység, ami már eddig is sok kapcsolatot tett tönkre.

Kelemen Valéria

A közösségi oldalak a párkapcsolatokat tekintve is árulkodók, főként, ha valaki egyik napról a másikra megváltoztatja profilján a kapcsolati státusát. Egy friss kutatás adataiból kitűnik: a megkérdezettek negyede párjuk Facebook-adatlapjáról tudta meg, hogy a másik már nem gondolja úgy, hogy együtt vannak. Persze nem csak az egyedülállóra változtatott státus adhat okot féltékenykedésre, ahhoz elegendő lehet egy meggondolatlan komment, egy rivális lájkolása, vagy csupán az ellenkező nemű ismerős gyanúsan gyakori hozzászólása.

Akár egy véletlen megosztás is a párkapcsolat végét jelentheti, mellyel a duó egyik tagja leleplezi magát egy inkognitóban töltött este után. S hogy mi a megoldás? Ne ellenőrizzük folyton a másik adatlapját, mert ez a kutakodás szép lassan rögeszmévé válhat, a lelki bajok mellett szervi gondokat is okozva, s végül jön a magányosság. Egyszerű a képlet: az internetes kapcsolattartás helyett inkább örüljünk a valóban együtt töltött pillanatoknak! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!