Borosta

2011.04.15. 05:33

A menedzser és a modellek

Budapest - Szatmárnémetiben született, miután édesapja a román válogatott edzője volt, egyértelműnek tűnt, hogy fia is ezt a sportágat választja. Félix nem volt ügyetlen a kötelek között, ám ő csak a versenyeket szerette, az edzéseket nem. Inkább menedzser lett, aki az élsport mellett a hölgyek nagy rajongója.

Horog László

Rácz György a nyolcvanas évek végén került Szekszárdra, a família - a családegyesítési programnak köszönhetően - egy évvel később követte. Fia a tolnai megyeszékhelyen már nem foglalkozott az ökölvívással, előzőleg kimondottan tehetségesnek számított. Mégsem lett sikeres bunyós. A hazai, profi ökölvívó gálákkal került a köztudatba. Vidéki városokban kezdett 1993-ban, majd bevette a fővárost is, tizennégy éven át szervezte a különböző rendezvényeket. 2006 őszén úgy döntött, befejezi.

A cégét nem szűntette meg, ám jelezte, működését szünetelteti, az istállójához tartozó sportolók kezét elengedte, bárhova igazolhattak. Az Egyesült Államokban pihente ki a másdél évtized fáradalmait, majd Dél-Amerikában vállalt munkát, Uruguayban a sport és turisztikai minisztérium stratégiájának kidolgozását bízták rá, másfél évet töltött az országban. Bár marasztalták, visszatért Magyarországra. Azt mondja, egyrészt a munkát végezte, másrészt már nem látott túl sok lehetőséget a parányi, mindössze hárommillió lakossal rendelkező országban. Négy év szünet, tavaly ősszel ismét szervezett ökölvívó gálákat, valamint társszervezőként az országhatáron túl, a szlovákiai Nyitrán is bemutatkozott. A tavalyi év legjobb menedzserének választották, nem pusztán az ökölvívásban elért sikerei nyomán, cége több sportolóval is foglalkozik. Akadnak férfiak és nők, a gyengébb nem képviselői közül a teniszező Babos Tímea és wakeboardos Körmendi Petra számít zászlóvivőnek.
 
- Túl azon, hogy a sportágukban sikeresek, mindketten kifejezetten csinos. Olyanokkal dolgozunk, akik felnőtt pályafutásuk elején tartanak, a sportpályán már bizonyítottak és kialakult a személyiségük, ám valamelyest formálható. A hölgyek esetében csak szemrevaló sportolók menedzselését vállalom, ugyanis az eladhatóság szempontjából a külső igenis fontos.

 


 
A menedzser roppantul tiszteli a másik nemet, nem titkolja, a szép nők nagy rajongója. Évekkel ezelőtt ő számított a hazai szívtiprónak, az utóbbi időben a Fradi futballcsapatát működtető részvénytársaság korábbi vezérigazgató, a korábbi kapus, Berki Krisztián került a lapok címpapjára, hódításaival. A 37 éves Rácz nem is bánja, hogy jelenleg nincs a célkeresztben. Előzőleg Bódi Sylvi, Debreczeni Zita, Szorcsik Viki, Dér Heni szívét is elrabolta. Háromnegyed éve boldog párkapcsolatban él. Jelenlegi partneréről nem beszél, a hölgy nem tartozik a celebvilágba.
 
- Pár évvel ezelőtt az egyik magazin összeállítást készített, amelyben Majkával és Hajdú Péterrel említettek egy lapon, akik szintén ismert hölgyek oldalán tűntek fel. Szeretem a szép nőket. Bódi Sylvivel tíz éve jöttem össze, az általam szervezett, hajdúsági bunyógálán, egy évet voltunk együtt. Fiatalok voltunk, ráadásul a távolság sem tett jót a kapcsolatunknak, Sylvi akkoriban Debrecenben élt, én Szekszárdon. A többi, ismertnek számító hölggyel mindössze néhány hónapot voltam együtt, Szorcsik Vikivel a legtöbbet, fél évet. Mindegyikükre szívesen gondolok, remélem, ők is így emlékeznek rám. Kapkodni nem akarok, de természeten én is szeretnék családot. Ez komplex dolog, húszévesen az a fontos, hogy valakivel milyen az ágyban, tíz évtizeddel később ez még mindig lényeges, de már fontos, hogy szellemileg milyen társ az illető. Újabb tíz év elteltével pedig döntő szempont, hogy anyaként is megfelelő legyen. 
 


Több sportágban is eredményes volt
 
Rácz Félix bunyósként inkább tehetséges volt, mint kitartó. A többi tanítvány alázatosabbnak bizonyult, ő a versenyeket, az éles bevetéseket szerette, de a tréningeket nem. Apja következetes volt, ha fiacskája előzőleg nem gyakorolt eleget, a viadalokra sem utazhatott a csapattal. A lányok jobban érdekelték, mint a nem túl jó szagú, fülledt edzőterem. Édesapjától jó géneket örökölt, több sportágban is eredményes volt, megyei, korosztályos futóbajnok, de asztaliteniszben is jól szerepelt. Tizenhat évesen került Franciaországba, ott végezte a középiskolát, négy esztendőt töltött a galloknál, majd kilenc hónapig tanult az Egyesült Államokban is. Hazatért és külföldön szerzett tapasztalatait, tanulmányait felhasználva az üzleti életben igyekezett bizonyítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!