Borosta

2011.04.14. 11:24

Fülön csüngő cafatok - Apanapló

Eddig egész nyugodtan tűrte a drága gyermek, ha az apja belelapátolta a szájába a pürésített finomságokat.

Házi Péter

Mondom, eddig: Marci néhány napja megkapta a korosodó babáknak dukáló etetőszékét, amin nemcsak lábtámasz, hanem egy nagy állítható tálca is van. Ahogy beültettük az új székébe, azonnal büszkén kihúzta magát és már tátotta is a száját. Megy ez, mint a karikacsapás - gondolta apa. Ehhez képest amikor egy-egy  köbmilliméternyi püré leesett a kanálról a lepedő méretű előtálcára, a gyermek olyan erővel kezdte el szétkenni az anyagot a tálcán, hogy apának ideje sem volt elhárító akcióba kezdeni, két másodperc alatt brokkoli- és újhagymacafatok borították be az egész felületet, amiben persze Marci boldogan pacsált.

Apa fél méternyi papírtörlő segítségével helyreállította a kiindulási állapotot, és újra adagolni kezdte a masszát. Egészen az ötödik kanálig minden rendben ment, aztán a szája felé érkező kanalat az imádott baba olyan erővel ütötte felfelé, hogy az egész feje bebrokkolizódott, még a fülén is ételdarabok csüngtek. Apa legendás hidegvére mentette meg a helyzetet: újabb fél méternyi papírtörlő csodákra volt képes, a frissenmosott gyermek pedig újra békésen tátogott. Egészen a negyedik kanálig, amit ugyan bevett a szájába, ám egyúttal egy nagyot tüsszentett is. Apa és a törlőkendő ekkor adta fel. Szerencsére anya személyében már érkezett a felmentő sereg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!