Borosta

2011.06.11. 07:03

Rekordgyanús kerékpártúrára készül egy csapat

Iszkaszentgyörgy - Rekordgyanús kerékpártúrára készül a 27 éves Kavecz Attila és két társa. Az útvonal a békejelet rajzolja ki.

B. Kiss László

 

Tizenegy ország, 72 nap, 8000 kilométer  - így összegezhető számokban az a vállalkozás, amelyre az iszkaszentgyörgyi Kavecz Attila és  két társa készül. A fenti távot kerékpáron teszik meg, a poggyászukat a vázon szállítva, a sportteljesítménynek sem utolsó túra útvonala pedig a világ legnagyobb békejelét rajzolja majd ki. A két útitárs, aki Attilával végigtekeri a távot Dormán Bertalan és Horváth János lesz.  Előbbi piliscsabai, de Fehérváron tanuló fiatalember, utóbbi pedig egy makói nyugdíjas, aki azonban nagyon fitt, és abszolút edzésben van: évente több ezer kilométert bringázik  - tudtuk meg Attilától. 
Attilának sem ez az első hosszabb távja: például Nápolyig is eltekert.  A vállalkozó kedvű csapat tagjai már kitűzték az indulás pontos dátumát is: július elsején reggel, Iszkaszentgyörgyről rajtolnak el. A rekordgyanús biciklitúra végállomása  Budapesten lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!