Borosta

2011.08.14. 08:05

Teniszlabda vagy füldugó?

Egy nemrég közzétett német tanulmány szerint a szakadatlan horkolás súlyosan terhelheti a párkapcsolatot, ami akár szakításhoz, váláshoz is vezethet. A szakértők ezért a tíz legjobb horkoláscsillapító módszert is közzétették.

Sámel József

A német tanulmány szerint a férfiak sokkal inkább hajlamosak horkolásra, ami miatt női partnereik sokat szenvednek. A szakértők azt is kiszámolták, hogy a horkolás elszenvedői egy-másfél órával kevesebbet tudnak aludni éjszakánként, ami egy évben 574 órát, átszámítva 23 napot jelent.

Mindez természetesen elég riasztónak bizonyult, ezért a tanulmány több, horkolás elleni „receptet” is ajánl. Állítólag az ágyhoz varrt teniszlabda a legjobb módja a horkolás megszüntetésének, mivel a legtöbben akkor horgyognak, amikor a hátukon fekszenek. Ha jobban belegondolunk mindez hatalmas blődség, hiszen egy teniszlabdán hason vagy éppen oldalt fekve sem túl pihentető az alvás; igaz, ha valaki pont emiatt nem tud aludni, akkor vélhetőleg horkolni sem fog.

A németek azért néhány használható tippet is adtak, így például a horkolás elleni orrtapaszt vagy a lefekvés előtti vízivást is melegen ajánlják. Utóbbit azért, mert a folyadékbevitel mérsékli a nyálkahártya kiszáradását. Utolsóként a külön szobában való alvást is ajánlották a szakértők.

Meglehetősen furcsa, de az egyébként mindig precíz és racionálisan gondolkodó németek kihagytak egy rém egyszerű megoldást, mégpedig a füldugó használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!