Borosta

2011.09.16. 12:50

Időgéppel a technopartiba

A Time Machine nagyágyúi idén nyáron birtokba vették a fehérvárcsurgói tavat, és fergeteges partikat rendeztek az elektronikus tánczene szerelmeseinek.

Kővári Gabriella

- Hogy miért időgép? Megpróbáljuk összehangolni az idősíkokat - a múltat, jelent és jövőt -, hogy a közelmúlt felejthetetlen emlékeinek miliőjében, itt és most, előremutathassanak a jövő sejtelmes, borzongató ütemeibe - magyarázta Jámbor Tamás rendezvényalapító, házigazda, a fiatalok egyik kedvenc  DJ-je, akinek lemeztáskája mindig a legnaprakészebb, előretörő zenékkel van telis-tele, hogy deep- és tech-house, dallamos break vagy éppen techno és minimal stílusokkal bűvölje el szép számú közönségét.
A Time  Machine  rendezvénysorozat majd' egy évtizede indult hódító útjára.
- Iskoláskoromban kezdődött a zeneimádatom és a partiszervezés. A kerbuli a kereskedelmi iskolások szimpla sulibulija volt Fehérváron mindaddig, amíg  nem kezdtünk ott tanulni két barátommal. Azonnal megláttuk a lehetőséget, és szerencsére az akkori iskolaigazgató támogatásával több ezer fős techno-house rendezvénnyé tudtuk fejleszteni az egykori délutáni zsúrt. A Time Machine-ötlet és -érzés innen jött. Egyfajta időutazásként a régi hangulatot akartam újra átélni, a társaságot összehozni, mindezt főleg a jelen és jövő zenéivel, de persze a klasszikusokat sem kizárva. Azóta is nagyon sokan járnak a  bulijainkba a fiatalabb korosztályból, ők azonban nem élhették át azokat a régi estéket, de azon dolgozunk, hogy pár év múlva számukra is időutazás legyen, ha visszagondolnak a jelen rendezvényeire - mondta a lemezlovas.

- A  partisorozat idén nyáron remek szezont tudhat maga mögött. A csurgói víztározónál rengeteg embert táncoltattunk meg. Hét végétől  visszaköltözünk az őszi-téli, belvárosi rezidenciánkra, és a bodajki "börtönbe". Nyolcévesek leszünk, ezzel szerintem a városban egyedülállóak vagyunk, és talán mondhatom: a legsikeresebbek is - tette hozzá Gyenes Ádám szervező. - A móri bornapok keretében pedig nagyszabású, sportcsarnokos bulira készülhetnek a zene- és táncrajongók, a vendégünk az ország egyik legnépszerűbb lemezlovasa lesz, aki egyben a Time Machine rajongók kedvence is: DJ Budai!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!