Borszörcsök

2015.07.26. 16:52

Fejlődik a település

Borszörcsök - Borkóstolás közben beszélgettek, nézték a kulturális műsort a felnőttek a borszürcsölő délutánon.

Tisler Anna

A résztvevők a somlói szőlősgazdák által termelt juhfarkot ízlelhették. A gyerekeket a Szombathelyről érkező lufihajtogató ajándékozta meg a kért figurával. A nagyobb lányok többsége szívet kért, de volt, akinek a pálmafa tetszett. Az ő kívánsága is teljesült néhány perc alatt. Az arcfestőnél hosszú sor állt, de senki sem türelmetlenkedett. Várakozás közben sokan megbeszélték a mellettük állóval azt, hogy mi állna nekik a legjobban. A rodeóbikát életkortól függetlenül sokan kipróbálták. A jó borhoz finom ételek is kellenek. A főzőversenyre a helybelieken kívül a nagyalásonyiak is elfogadták a meghívást. A borszörcsöki lakosok közül a roma önkormányzat, a polgárőrség és a fiatalok állítottak csapatot. Az ugodi Leader egyesület az íjászatot mutatta be, majd a jelentkezők ki is próbálhatták, hogyan tudnak célba lőni. A másik helyen puskával kellett sörösdobozokat eltalálni. Jurtát is állítottak. A somlóvásárhelyi egészségfejlesztési intézet munkatársai vérnyomás- és vércukormérést végeztek.

A dobai dalosok vidám műsora megalapozta a jókedvet
Fotó: Tisler Anna

A kulturális program kezdete előtt Modori László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Ékes József beszédében örömét fejezte ki, hogy a település fejlődik. Elmondta, reméli, hogy hamarosan felújíthatják a község templomát is.

A falunap résztvevőit a Doba Jövőjéét Egyesület kórusának népdalcsokra, bűvész-show, majd country- és rocky zene szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!