Bulivan

2010.09.27. 13:18

Szimler Bálint rövidfilmje versenyben az Európai Filmakadémia díjáért

Budapest - Szimler Bálint Itt vagyok című alkotását díjazták a görögországi Drama nemzetközi rövidfilmes versenyén, az elismerés automatikus jelölés az Európai Filmakadémia 2010-es rövidfilmes díjára - közölte a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-vel.

MTI

Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy Rotterdamtól Szarajevóig 15 európai filmfesztivál nyerteséből választja ki az Európai Filmakadémia csaknem 2000 tagja az év legjobb rövidfilmjét. Az Európa Filmdíjakat december 4-én Tallinnban adják majd át.

A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójának 36 perces fekete-fehér vizsgafilmjét - amely a 41. Magyar Filmszemlén elnyerte a rövidfilm kategória első díját - az idei cannes-i filmfesztiválon is levetítették a hivatalos versenyprogram főiskolás vizsgafilmeket felvonultató, Cinéfondation elnevezésű szekciójában. 

Az Itt vagyok főszereplője Vida Viktor amatőr színész, aki önmagát alakítja a filmben: egy álmatlanságban szenvedő fiút, aki egész nap a várost járja és emberekkel ismerkedik meg. A film tulajdonképpen ezeknek a találkozásoknak a sorozata.

" /> " />

A Színház- és Filmművészeti Egyetem gyártásában, a VisionTeam és az Inforg Stúdió támogatásával készült film többek között olyan alkotásokkal verseng majd az Európai Filmakadémia díjáért, mint a velencei filmfesztiválról bekerült német animáció, David OReilly The External World című alkotása, a locarnói mustrán jelölt Diarchia című olasz rövidfilm, Ferdinando Cito Filomarino rendezése vagy a szarajevói fesztiválon díjazott Rendez-vous a Stella-Plage, Shalimar Preuss francia alkotása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!