Bulivan

2011.08.19. 14:13

Perben a Gallagher fivérek az Oasis felbomlása miatt

London - Bíróságon akar elégtételt venni Liam Gallagher bátyján, Noelen, mert az szerinte igaztalanul varrta a nyakába együttesük, az Oasis két évvel ezelőtti feloszlását.

MTI

Liam, a nagy sikerű brit együttes egykori énekese, aki mostanság a Beady Eye tagja, pénteken kiadott közleményében erősítette meg, hogy beperelte bátyját, a dalszerző és gitáros Noelt kommentárjaiért, amelyeket közös együttesük felbomlásához fűzött.

A 44 éves Noel júliusban, szólókarrierje elindulásának alkalmából beszélt az Oasisről. A 38 éves Liam szerint azt mondta a sajtónak, hogy 2009-ben az Oasis azért nem lépett fel Chelmsfordban a V Fesztiválon, mert öccse másnapos volt. "Ez hazugság és azt akarom, hogy az Oasis-rajongók, akik elmentek a V Fesztiválra, tudják meg az igazságot" - hangsúlyozta Liam.

Mint mondta: gégegyulladása volt, amit orvos állapított meg, és erről Noelt is tájékoztatták. Liam szerint az sem igaz, hogy az Oasis koncertturnéján akarta reklámozni ruhamárkáját, a Pretty Greent, és az e fölötti vita mérgesedett el a szakításig.

"Az igazság az, hogy nem is került sor ilyen beszélgetésre vagy vitára közöttünk. Sok oka volt az Oasis feloszlásának. De semmi köze a ruhamárkámhoz" - szögezte le Liam, aki hozzátette: a perrel nem pénzt akar a bátyjától, hanem bocsánatkérésre akarja kényszeríteni.

Az 1990-es években berobbant Oasis az egyik legsikeresebb brit rockbanda volt. A becslések szerint 70 millió lemeze fogyott el világszerte.

Címkék#Oasis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!