Bulivan

2010.07.08. 14:04

Szindbád Ákossal - Szúnyoginvázió és bőrgatya, fantasztikus hangulat

Balatonfüred - Megunhatatlan. A tavalyi 40+1-es turné elegáns, frakkos úriemberéből vad, őrjítő, bőrgatyás rockerré változott. A szúnyoginvázió és a meleg sört áruló büfé sem tudta lerontani Ákos füredi koncertjét, amelyet egy szóval fergetegpartiként jellemezhetnénk.

B. Virág Rita

Ákos kiszámítható, pontos és precíz. És ez nagyon jó. Mert az egyszeri rajongó tudja, hogy tökéletes színpadi előadás részese lehet minden állomáson. Látványában, hangzásában és hangulatában egyaránt. Mindegy, hogy 22 ezer néző előtt Sopronban a VOLT fesztiválon, vagy háromezer néző előtt Balatonfüreden énekel, mert mindenki vérprofi, tökéletesen megkoreografált, fergeteges buliban vehet részt. Szerintem egyébként Ákos évtizedek óta tartó sikere pont ebben rejlik.

Kellemes nyáresti időben, elképesztő szúnyoginvázióban mi mással kezdődhetett volna a buli, mint az egykori Bonanza Banzai slágerrel, az Induljon a banzai-jal. Azzal a dallal, amit szerintem minden magyar ajkú fiatal, vagy idős kivülről tud, mégha sokan ezt nem is akarják beismerni. Első benyomásaim máris szuperek voltak: tavalyhoz képest főhősünk óriási változáson esett át, és mi tagadás, a bőrgatyás punk stílusa sokkal jobban feküdt nekem, mint a fehér inges, nyakkendős, frakkos, komoly úriember a szülinapi turnéból - persze nyilván az alkalomhoz akkor az dukált. Szóval Ákos semmit sem bízott a véletlenre ezúttal sem: hiszen legészvesztőbb, vérforrallóbb dalaival pillanatok alatt fantasztikus hangulatot varázsolt a semmi közepére, ami állítólag egykoron focipálya volt a Kisfaludy strand mellett.

Személyes kedvencem gyakorlatilag első megjelenése óta az Örvény. Nálam a fegyver, de reszketned nem kell - énekelte Ákos csípőjét rázva és ahogy körbenéztem, biztosra vettem, a körülöttem álló férje, barátja kezét szorongató, netán szingli női rajongók mindegyikén átfutott a kósza felismerés, hogy Ákos olykor elképesztően vadító tud lenni. De félre, a bódító gondolatokkal, mert máris jött a Hello, az Adj hitet, a Dúdolni halkan, a Szindbád dala, az Erő és alázat, az Ismerj fel eddig soha nem hallott feldolgozása Szakos Krisztián jóvoltából, vagy a Lady Gaga feldolgozás, a Bad romance a Calypsoval keverve. Korábban erről az átiratról sokan úgy vélekedtek, afféle fricska, hát annak is szuper. Főleg, hogy jött még az Ikon, majd a Majom a ketrecben. Talán ez az egyetlen Ákos dal, amit én nem igazán kedvelek, és ezért ez a heavy metalos, kőkemény muzsika nekem annyira nem jött be, de aztán a Táncolj a tűzön át mindent feledtetett. Még a meleg üdítőket és sört áruló, totálisan belassult büfét is. Kár, hogy gyorsan eltelt a két óra, és máris itt volt a Valami véget ért, meg még meghallgathattuk az Ilyenek voltunk című nótát és jött a megszokott búcsú, Adjon Isten jó éjszakát.

Adott. Szúnyogosat, csípőrázósat, táncolósat, éneklőset, vadítót, rockosat. Imádtam. Elejétől a végéig.

 

Ákos a Szindbád turné közben sem pihen, két koncert között már új lemezének felvételein dolgozik. Érdekesség, hogy Ákos mellett az egyik dalban Árok Sándor gitárművész is közreműködik majd. Megtudtuk, hogy a felvételeken, a Kovács család legifjabb tagja, Júlia is részt vett már, és érdeklődve figyelt minden megmozdulást a pár hónapos csöppség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!