Bulvár

2009.06.15. 11:31

Gatyagigászok rekordharca

Zágráb - Nadrágrekordban reménykednek Horvátországban, miután 45 méter hosszú és 34 méter széles farmernadrágot varrtak össze 8023 normál méretűből.

MTI

A gatyagigászt - amely hat teniszpályányi - a hét végén mutatták be Zágrábban. A projekt szervezői Guinness rekordért kiáltanak.
    
Csakhogy nem "nőtték ki" azt a nadrágot, amelyet május végére varrt meg egy tunéziai divattervező. Az a gatya 50 méter hosszú és 36 méter a derékbősége, azaz 5 méterrel hosszabb és 2-vel bővebb a zágrábinál. 
    
Egyik nadrág sem rendelésre és mérték után készült. A tuniszi Larbi Boukamha két hónapon át dolgozott művén napi  órát, és a 37 éves férfinak csaknem 5 millió forintnyi pénzébe került csak az alapanyag, melyből bő másfél kilométer - 1600 méter - kellett. 

A Guinness Rekordok Szerkesztőségének egy munkatársa ott volt a nadrág bemutatóján, amely egy futballstadionban történt, és rögvest meg is erősítette a világcsúcsot.
    
A zágrábi gatyával ez nem történt meg. Annak az alapanyaga sem volt ingyen, a leadott használt nadrágok darabja után 250 forintnyi összeget fizettek, ami 8 ezer esetében már bő 2 millió forintot tett ki. 

Ezt a pénzt azonban nem a nadrágjukat odaadományozók kapták, hanem egy csökkent képességű ermbereket gyógyító zágrábi szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!