Bulvár

2009.08.18. 13:13

A hűtlenség ára - Félrelépésért drága ékszer

London - Pénzben kiszámítható ára volt a hűtlenségnek egy brit üzletember esetében, aki minden félrelépése után bűnbánóan egy-egy értékes ékszerrel ajándékozta meg megcsalt feleségét.

Nagy Terka

A 26 évnyi házasság során Elizabeth Charlton ékszergyűjteménye ily módon 43 értékes darabbal gyarapodott. Robert Charltonnak a félrelépések majd 300 ezer fontba (95,5 millió forintba) kerültek - derült ki a minapi árverés során, amikor a bűnbánat vezérelte ékszerek kalapács alá kerültek.

Robert Charlton lánya árvereztette el a 43 ékszert, miután a családtagok közül senki sem kívánta elfogadni a "bűnbánati" darabokat. Elizabeth többi ékszerét viszont a család megtartotta.

"Rengeteg ajándékot hozott, hogy boldoggá tegye a feleségét és megkönnyítse számára férje kalandjainak elviselését" - nyilatkozta Clare Durham, az ékszereket elárverező Woolley and Wallis aukciósház szóvivője, hozzátéve: "úgy vélem, hogy mindenki tudott arról, hogy mi is folyik a házaspár között, ez nyílt titok volt".

Robert Charlton, aki 1974-ben hunyt el, házassága alatt antik ékszerekkel - gyémánt fülbevalókkal, karkötőkkel, gyűrűkkel és nyakláncokkal ajándékozta meg hitvesét. A legértékesebbnek egy 54 gyémántból fűzött nyaklánc bizonyult, amely most 50.000 fontért (csaknem 16 millió forintért) cserélt gazdát. Az üzletember az 1960-as években 400 fontot fizetett érte, ami abba az időben rendkívül magas összegnek számított.

"Robert nemcsak félrelépései után ajándékozta meg a feleségét, hanem értékes ékszerekkel lepte meg a születésnapján és karácsonykor, valamint más alkalmakkor. Nem gondolom, hogy elvetemült ember lett volna" - hangsúlyozta Clare Durham.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!