Bulvár

2009.10.20. 21:31

Csodatévő Korán-idézetek egy csecsemő testén

Moszkva - Egy kilenc hónapos dagesztáni kisfiú testén a Koránból, az iszlám szent iratából származó idézetek jelennek meg, s ezek a szülők és a helyi vallási vezetők szerint meg is gyógyították a kicsit, aki több súlyos betegséggel jött a világra.

MTI

Orosz sajtójelentések szerint a Kizljarban született Ali nevű kisfiú olyan átlátszó bőrrel jött a világra, hogy látszottak belső szervei.

Az orvosok úgy vélték, nem él sokáig, de pár nap múlva az álla alatt megjelent, majd eltűnt az Allah felirat arab írással. Ettől kezdve hetente többször - többnyire kedden és pénteken - új és új feliratok jelentek meg a kis test többi részein is, legtöbbször a combján, és három napig maradnak ott. A felületük anyajegyre emlékeztet - mondják.
   
Madina és Samil, Ali szülei eleinte titkolták a dolgot, s csak az orvosoknak mondták el, akiket rendszeresen hívni kellett, mert az új feliratok megjelenése idején Ali láza 40 fokra szökött, és semmilyen gyógyszerrel nem tudták lenyomni.
   
Amikor azonban a felirat azt mondta: "Mutassátok meg az égi jelet az embereknek", felhagytak a titkolózással.
   
A helyi muftik szerint nem egyszerűen csodáról, hanem égi jelről van szó, amelyekkel Allah felszólítja az embereket, hogy térjenek vissza a hithez. Az orvosok nem olyan biztosak ebben, és szívesen megvizsgálnák Alit, mivel úgy vélik, a feliratok mechanikus külső hatásra is keletkezhetnek, például erős paprikától, sótól, vagy jódtól. Ezen kívül létezik egy ritka bőrbetegség is, az ebben szenvedőknek, bármilyen tárggyal lehet a bőrére írni, s ennek nyomai olyanok lesznek, mint az égési sérülések.
   
Mindenesetre a falucskába, ahol Ali él szüleivel, egyre több zarándok érkezik.
   
Az ügyben állást foglalt az Oroszországi Muftik Tanácsa is, amely Allah jelének minősítette a baba testén megjelenő feliratokat. Ezek szerintük "arra figyelmeztetik az oroszországi és dagesztáni muzulmánokat, hogy forduljanak Allah vallásának bölcsessége felé, vezekeljenek bűneikért, hagyjanak fel a viszálykodással és a testvérgyilkos konfliktusokkal, amelyek ma Dagesztán és az egész Kaukázus áldott földjét dúlják, és békéljenek meg egymással és a szomszédos népekkel".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!