Bulvár

2010.02.05. 08:56

Brasch Bence külföldön is megállná a helyét

Jól áll az idegen nyelvekkel Brasch Bence. A Csillag születik második szériájában feltűnt ifjú énekes „bírja beszélni az angolt”, de németül és oroszul sem tudnák könnyen eladni.

Kiss Nikolett

Bence a civil életben angol nyelvű gimnáziumba jár, ahol az első évben heti tizenöt angol órája volt. Azt mondja, nagyon örül annak, hogy ezt a szakot választotta, mert ugyan egy évvel tovább koptatja az iskolapadot mint a többiek, de ezáltal jobb tudásra tehet szert.

Az ifjú énekes letette már a középfokú angol nyelvvizsgát, tavaly pedig megcsinált egy 93%-os angol érettségit. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy volt alkalma idegen környezetben is gyakorolni a nyelvet.

- Lehetőségem volt Londonban gyakorolni a nyelvet, egy iskolai utazás keretében, ahol családoknál szállásoltak el minket, így még többet tanulhattunk - akcentust, kiejtést, és az angol sajátos kifejezésmódját – mondta Bence az 5 Perc Angol nyelvoktató magazinnak.

Az ifjú énekes vicces helyzetbe is került Nagy-Britanniában. A Virgin nevű lemezboltot keresve sétált a történelmi fővárosban, amikor útbaigazítást kért.

- Megkérdeztem egy jól szituált hölgyet, hogy "Hi, could you tell me please, where the Virgin is." Nagyon csúnyán nézett rám, és elszaladt. Valószínűleg, ő nem a lemezboltra gondolt, hanem félreértette, amit szerettem volna mondani... – tette hozzá nevetve a kiscsillag, aki az angol mellett egy kicsit németül és oroszul is beszél.

Szerinte egy idegen nyelv elsajátításához mindenképpen szorgalom és kitartás szükséges. Bence úgy véli, az is nagyon hasznos lehet, ha a tanuló sokat hallgat angol nyelvű dalokat, és próbálja értelmezni a szöveget, és kiejteni azt.

- Fontos még, hogy a filmeket angol nyelven nézzük, angol felirattal. Apró dolgoknak tűnhetnek ezek, de rengeteget segítenek, mert egy idő után "beülnek" az ember fülébe, és elkezdi használni a szavakat, és a helyes kiejtést is – tanácsolja az énekes srác.

Bence véleménye az, hogy a szavak tanulása sem elhanyagolható dolog. Ezzel bővül a szókincs, s minél több szót ismer valaki, annál könnyebben fogja a folyószöveget is megérteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!