Bulvár

2011.09.06. 18:51

Skandináv valóságshow a Balatonnál

Budapest - Egy hónapon át egy svéd és egy norvég valóságshow forgatásának ad otthont a Balaton régió a Meter Film & Television AB svéd produkciós iroda és a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) együttműködésében - adta hírül az MT Zrt.

Győrffy Árpád

A közlemény szerint a szeptember végéig zajló, "Mesterek Mestere" című műsor felvételei alatt korábbi élsportolók "veszik birtokba" a régiót, hogy a Balaton-felvidék gyönyörű természeti környezetében, különböző feladatokat teljesítve, megküzdjenek a mesterek mestere címért. A stábbal együtt több mint 100 fő vesz részt a munkában.

A Balaton vízén kívül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyes részei, a Zánkai Gyermekközpont vagy a Tihanyi-félsziget lesz a helyszín.

A valóságshow-t 9-9, egyórás epizódban mutatja be a svéd SVT-1 közszolgálati, illetve a norvég NRK nemzeti közszolgálati adó, várhatóan igen magas nézettség mellett. Az MT Zrt. reményei szerint a bulvár és napi sajtóba is továbbgyűrűző műsor rendkívüli hírértéket generál majd Magyarország turisztikai kínálatának.

A KSH legfrissebb, 2011. január-júniusi statisztikai adatai szerint az év első hat hónapjában összesen 47 ezer norvég és 79 ezer svéd vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami a teljes külföldi forgalom 3 százalékát tette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!