Bulvár

2014.08.13. 12:44

Filmjeiben él tovább Robin Williams

Mintha népbetegség lenne a depresszió: a hírességek betegsége. Robin Williams szomorú példája is bizonyítja, híresnek lenni egyáltalán nem könnyű.

Nagy Imre

Szinte nincs köztünk olyan ember, aki élete során ne találkozott volna a depresszió valamilyen formájával szűkebb vagy tágabb környezetében. Aki nem élte meg, nehezen tudja elképzelni, mi játszódik le a beteg ember lelkében. Hiszen külső nyom, sérülés nem látható. Ám ha valaki hirtelen szomorú lesz, befelé forduló és szótlan, gyanakodhatunk arra, hogy nem tud feldolgozni egy-egy lelki megrázkódtatást.

A hírességek depressziójához más vezet. Életük folyamán hatalmas elvárásoknak kell megfelelniük, tökéletesnek, mindig szépnek kell mutatkozniuk. Ezért fordul elő gyakran, hogy magánéletük rendezetlen, meg az is, hogy a megoldhatatlannak látszó kihívások az alkoholhoz, a droghoz hajszolják őket. Ez utóbbi a szakemberek szerint nem más, mint segélykiáltás.

Furcsa, de néha az is előfordul, hogy a túlzottan nagy siker és a népszerűség teszi valamelyiket depresszióssá. Hiszen amit lehetett, elérték az életben, és ilyenkor válik az életük céltalanná, üressé. Robin Williams példája azt is bizonyítja, hogy a legnagyobb nevettetők mindenkit felvidíthatnak, önmagukat azonban nem. A tragédia mégis megdöbbentő, hiszen – bár köztudott volt a komikus függősége – nehéz volt elképzelni róla, hogy ő is lehet szomorú. A színész most már felejthetetlen alakításaiban él tovább, tragikus példája azonban figyelmeztetés: az intő jelekre időben és mindig oda kell figyelnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!