Bulvár

2015.06.04. 15:36

Előlépve a háttérből - A jelenetek döntő hányadát Budapesten forgatták

Susan Cooper (Melissa McCarthy) a CIA elemzője, szerény irodai alkalmazottként dolgozik, az ügynökség küldetéseinek láthatatlan, néma hőse. Amikor azonban partnere (Jude Law) és egy másik titkos ügynök (Jason Sta-tham) felsül egy akcióval, Susan elérkezettnek látja az időt, hogy kitörjön a monitor mögül, és megmutassa, hogy terepen is megállja a helyét.

Napló

Önként vállalja, hogy be-épül egy fegyverekkel kereskedő bűnbandába, és megelőzi a küszöbön álló világméretű katasztrófát.

A Susant alakító Melissa McCarthy harmadik alkalommal dolgozik Paul Feig író-rendezővel. A Koszorúslányok és a Női szervek után most bebizonyítja, hogy akcióhősnek sem utolsó. A pörgős kémfilm Európa történelmi nagyvárosaiban, Rómában, Párizsban és nem utolsósorban Budapesten játszódik. A produkció jeleneteinek jelentős hányadát a magyar fővárosban forgatták.

Az első ügynöki bevetésére készülő Susan Coopernek először is le kell győznie kishitűségét és össze kell szednie a bátorságát ahhoz, hogy el tudja hagyni biztonságot nyújtó íróasztalát a CIA főhadiszállásán, és képes legyen felvenni a harcot a minden hájjal megkent európai nehézfiúkkal.

Susan Cooper elhagyja hát megszokott közegét, amelyben oly otthonosan mozgott, hogy egy számára ismeretlen terepen, szokatlan eszközökkel szolgálja tovább ugyanazokat a célokat.

Hamar rájön azonban, hogy a terep ugyan idegen, de fegyverei, melyeket eddig is használt, vele vannak.

- Egyszer azt olvastam, hogy a nőkből jobb kémek válnak, mint a férfiakból - mondja Paul Feig rendező - mert általánosságban könnyebben értelmezik a pszichológiai jeleket, gyorsabban tudnak bizalmat ébreszteni, valamint hallgatnak a megérzéseikre. Mindez pedig hatványozottan igaz Susan Cooperre, aki egész életé-ben háttérbe vonult, így tehát volt alkalma alapos megfigyeléseket tenni. Paul Feig rendező, Robert Yeoman operatőr és Jefferson Sage látványtervező a James Bond-filmek hangulatát igyekezett megragadni a vígjáték megalkotásakor.

Felhasználta a klasszikus kémfilmek jól ismert motívumait, a hosszú beállításokat, a drámai háttereket és a lélegzet-elállító, tempós akciószekvenciákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!