Folytatás várható - Kovács Katalint nem a címek száma motiválja

<b>Budapest</b> - Sokan azt várták, hogy <em>Kovács Katalin</em> két olimpiai és 23 világbajnoki címmel a háta mögött Peking után végleg leteszi a lapátot. Ő azonban néhány hetes gondolkodási idő után úgy döntött, a 2012-es londoni ötkarikás játékokig folytatja a kajakozást. Elárulta: nem a vb-aranyérmek száma motiválja, hanem az, hogy újra és újra a legjobb legyen.

Deák Dóra

- A számokkal nem foglalkozom, nem az a célom, hogy megdöntsem a német Birgit Fischer rekordját, aki 27 világbajnoki címet nyert. Mindig magamnak akarok bizonyítani és az hajt, hogy a versenyeken én érjek először a célba. 

Őszintén szólva az olimpiát követően elég erősen elgondolkodtam azon, hogy befejezem, de aztán amikor eljött az idő a döntésre, nem érintett túl jól a gondolat, hogy most esetleg vége a kajakozásnak. 

Úgy éreztem, hogy amíg ilyen erős a kötődésem a kajakozáshoz, nem szabad erőből azt mondanom, hogy vége  fogalmazott a 32 éves sztár, aki a játékok után, ősszel férjhez ment. 

Kovács tavaly nyár elején szakított korábbi edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, majd a pekingi játékokra Sári Nándor irányításával készült fel. Az új esztendőnek azonban már új klubban, a Domino-Honvédban és új trénerrel, Csipes Ferenccel vágott neki.

(Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!