Megemlékezések országszerte Cozma emlékére!

<b>Szeged, Dunaújváros</b> - Szegeden, a városi sportcsarnokban délután négy órakor gyertyás megemlékezést tartanak a ma virradóra meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma emlékére.

Szausev Xénia

Amint Lele Ambrus, az MKB Veszprém legnagyobb hazai riválisának, a Pick Szegednek ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta: a Tisza-parti klub vezetői, játékosai, szimpatizánsai gyűlnek majd össze, így is kifejezve együttérzésüket.

"Döbbenettel értesültünk egy élsportoló, Marian Cozma, a Veszprém kitűnő beállósának erőszakos haláláról. 

A sport kemény,  férfias játék, olykor győzelem, néha vereség a játék vége. És a vereségből mindig tanul az ember, gyorsan elfelejti, és készül a következő megmérettetésre.
    
Marian Cozmának erre esélye sem volt...
    
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a tábora mélységes megrendüléssel fogadta a hírt, hogy egy kitűnő sportolót elveszítettünk. 

Csapatunk nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az MKB Veszprém vezetőségének, a csapat tagjainak, a szurkolóknak" - áll a szegediek közleményében.

A szegedi csapat holnap "A nagy tavaszi hadjárat!" címmel sajtótájékoztatót tartott volna, ez azonban kegyeleti okokból elmarad.

A Dunaferr férfi kézilabdacsapata is megdöbbenéssel értesült a tragikus veszprémi eseményekről, Marian Cozma haláláról, Zarko Sesum és Ivan Pesic súlyos sebesüléséről.

A dunaújvárosi szakosztály vezetői - az MTI-hez is eljuttatott - levélben fejezték ki együttérzésüket az MKB Veszprém vezetőinek, az elhunyt, illetve a megsérült játékosok családjainak, a csapattársaknak, szurkolóknak.

Az agresszió, az erőszak minden formáját elutasítják a Dunafer vezetői is, akik reményüket fejezik ki, hogy a tetteseket mihamarabb kézre kerítik, és az igazságszolgáltatás előtt elnyerik jogos büntetésüket.

A Dunaferr férfi kézilabda-szakosztályának kezdeményezésére - amelyhez a Dunaferr NK női csapata is csatlakozott - az értelmetlen halált halt Marian Cozma előtti tisztelgésül, az erőszak elleni tiltakozásul hétfőn 17 órakor csendes, gyertyás megemlékezést tartanak a Dunaferr Sportcsarnok bejárata előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!