Mocsai nyilatkozott: játszani fog az MKB Veszprém csapata!

<b>Veszprém</b> - <em>Mocsai Lajos</em> az MKB vezetőedzője egyelőre felméri a csapat állapotát. Úgy véli, hogy nincs értelme elhalasztani a játékokat Cozma és társai tragédiája miatt, hiszen munkába menekülve lehet a legjobban átvészelni a traumát.

Szausev Xénia

A Napkelte című műsorban arról kérdezték Mocsait: létezik, hogy ilyen helyzetben összeáll egy csapat? Játszani tudnak majd? 

A vezetőedző erre úgy reagált: nem tudni, valójában mit fog eredményezni egyszerre három játékos elvesztése a keretből. Nem lehet tudni azt sem, hogy a két életben maradt játékos később játszani tud-e majd. 

Jelenleg azonban nem segít a meccsek elhalasztása, három héten belül úgyis meg kellene rendezni a hétvégit is. Hatezer ember elővételben vett jegyet, a világ egyik legerősebb csapata jön hozzánk. 

Véleménye szerint játszani kell, munkába menekülve lehet a legjobban átvészelni ezt a szörnyű traumát. A nézők is sokat segítenek a feldolgozásban: a csapat mellett állnak, és erőt adnak a szeretetükkel, támogatásukkal. 

Szakmai szemmel a csapat igen különleges állapotban van. Valószínű, hogy azokkal a játékosokkal, akik a tragédiakor ott voltak, pszichológusok foglalkoznak majd - mondta el Mocsai. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!