Rémisztő a helyzet?

<b>Veszprém</b> - Alig tíz nap múlva be kell nyújtani a várost irányító testületnek a megyeszékhely 2009-es költségvetését, ám a jelenlegi helyzetről az ellenzék semmilyen információval nem rendelkezik.

Szabó Péter Dániel

Mindezt Hartmann Ferenc, a veszprémi MSZP frakció vezetője mondta el mai sajtótájékoztatóján. 

Kiemelte, januárra ugyan Debreczenyi János ugyan egyeztetést hívott össze a témában, ám ott a novemberben már tárgyalt költségvetési koncepció volt a téma, s a városvezetés egyetlen új javaslattal sem állt elő, márpedig a szocialista frakció már az ősszel költségvetési egyeztetést sürgetett, s javaslatokat is tett a hiány lefaragására.

- Kértük a tanácsnoki és az alelnöki pozíciók megszüntetését, az önkormányzati tulajdonú cégek igazgatósági és felügyelő bizottsági létszámának csökkentését, s a tiszteletdíjának mérséklését, a pályázatírókkal kötött szerződések felülvizsgálatát, a sikerdíjak mérséklését. 

Javasoltuk a nem pályázati forrásból megvalósuló beruházások újragondolását, beleértve az önkormányzati tulajdonú cégeken keresztül finanszírozni tervezett fejlesztések, mint például a városi strand szükségszerűségét és költséghatékonyságát, illetve az iparűzési adóteher évenkénti mérséklésére meghatározott ütemű csökkenés kidolgozását, ám javaslatainkkal senki nem foglalkozott - hangsúlyozta a frakcióvezető. 

Katanics Sándor szocialista képviselő hozzátette, rémisztőnek tartja, ami ma Veszprémben történik, hiszen szükséges lenne áttekinteni az önkormányzat szabadon választott feladatait is (kulturális koncepció átdolgozása, szociális, közoktatási és kulturális intézményhálózat vizsgálata), ám a közös egyeztetés ötletével süket fülekre találtak.

- A polgármester csak azt szajkózza, reméli, hogy az ellenzék megszavazza a költségvetést, mindeközben a bizottságok nem látták el a költségvetési koncepciót elfogadó közgyűlési határozatban előírt feladataikat sem. 

Kijelenthetem, hogy a szocialisták hajlanak a konstruktív együttműködésre, ám erre csak akkor lehet esély, ha figyelembe veszik javaslatainkat, s újragondolják az önkormányzati pozíciókat - szögezte le Hartmann Ferenc.          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!