Szekeres docens lett!

<b>Veszprém</b> - A veszprémi Pannon Egyetem öt karának 250 végzőse vehette át a diplomáját szombaton; <em>Szekeres Imre</em>, honvédelmi miniszter, az egyetem egykori hallgatója pedig címzetes egyetemi docensi kinevezést kapott.

Szausev Xénia

Magyarországon a 18 és 24 év közötti korosztály 48 százaléka végez egyetemi és főiskolai tanulmányokat az ország 72 felsőoktatási intézményében - mondta a friss diplomásokat köszöntő beszédében Kristóf János, a Pannon Egyetem rektorhelyettese. 
    
Rámutatott: a mai világban versenyképesnek kell lenni, s a konkurencia már nemcsak itthon, egy más megyében vagy városban jelentkezik, hanem más országokban, más kontinensen is, ez a globalizált világ kihívása. Nem mindegy az sem, hogy állásért jelentkezve melyik felsőoktatási intézmény diplomáját tartják a kezükben a pályakezdők - vélekedett a rektorhelyettes. 

Hangsúlyozta: a Pannon Egyetem egy friss felmérés szerint az előkelő 5. helyre került a hazai egyetemek rangsorában. 
    
A veszprémi egyetemen szerzett diploma "jól cseng" a munkaerőpiacon - mondta Kristóf János.
 
A diplomaátadó ünnepségen címzetes egyetemi docensi címet vehetett át Szekeres Imre honvédelmi miniszter, aki Veszprémben végzett 1974-ben, az akkori vegyipari egyetemen. 

A laudációban elhangzott: friss diplomával tanársegéd lett, majd Veszprémben védte meg a doktori disszertációját is. Szekeres Imre a politikai pályára kerülve sem szakadt el az évtizedek során volt egyetemétől, hanem rendszeresen visszajárt, az ő kezdeményezésére vezették például be a honvédelmi ismeretek oktatását is. 

Ebben szemeszterenként 400 hallgató vesz részt. A miniszter "komoly erőfeszítéseket tett" azért is, hogy a Pannon Egyetemen legyen a NATO Logisztikai Kiválósági Központja, ahol már számos katonai tudományos konferenciát rendeztek, illetve az egyetem a NATO több tudományos programjában is részt vesz.

Professzor emeritus címet kapott Horváth Attila, az egyetem nyugalmazott professzor, volt tanszékvezetője. Címzetes egyetemi tanári címet vehetett át Ürge László, a Thales Nanotechnológiai Zrt. vezérigazgatója.

Az ünnepségen végül fogadalmat tettek és átvették diplomájukat a végzősök.   
    
Szekeres Imre az MTI-nek elmondta: rendkívüli megtiszteltetés számára az alma mater egyetem docensi címe, s fokozta az örömét, hogy az elismerés adományozását a mérnöki kar kezdeményezte. A Pannon Egyetemen jelentős NATO tudományos és kutatóbázis jöhet létre - vélekedett a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!