Vörös szívek napja - Bálint vagy Valentin? - Holnapután kötelező szerelmesnek lenni?

<b>Veszprém</b> - Nevezzék bár Valentinnek vagy Bálintnak, ezen a napon kötelező szerelmesnek lenni és mindenek előtt vásárolni és fogyasztani. Sokan ezért is idegenkednek ettől az ünneptől.

Németh F. Bernadett

Ők úgy gyanítják, a szerelmesek napját egyenesen a kereskedők ötölték ki, hogy még több, semmire se jó terméket sózhassanak a beizzított vásárlókra. 

A Bálint-nap néhány évvel ezelőtt szivárgott be hazánkba, s mára gyökeret vert: az elmúlt napokban szinte minden üzletben apró kütyümütyükre bukkannunk (minden eladható, ami vörös, és/vagy szívalakú), a szórakozóhelyek, programkínálatok, utazási irodák direkt szerelmeseknek hirdetnek akciókat. 

Szóval, vásárolni, fogyasztani kell. De mit? Ez leginkább a pénztárcánktól függ, hiszen Bálint-naptól csak kevesen tudják függetleníteni magukat. Az uraknak könnyű dolguk van, a virág mellett a már említett plüss, porcelán, műanyag és egyéb apróságok tömkelege között válogathatnak. 

A kínálatot tekintve azt mondhatjuk, a Bálint-nap nem lehet eléggé giccs. A szív alakú, szeretlek feliratot (vajon miért csak angolul merik rákanyarítani?) viselő holmit méretétől függően néhány száztól több ezer forintig kaphatunk, legyen az párna, illatos gyertya, világító asztaldísz vagy virággal kombinált ajándéktárgy. 

Kissé pajzán a plüss vörös ördög figura, amiért 600 forintot kérnek. 

Ha kissé mélyebbre nyúlunk a pénztárcánkba, meglephetjük kedvesünket egy finom parfümmel vagy szép fehérneművel, ez utóbbira viszont csak az igen felkészült férfiak vállalkozzanak: az eltévesztett méret (akár kicsi, akár nagy) kiadós veszekedéshez vezethet a romantikus este helyett. 

Egy teljes garnitúra akár több tízezer forintba is kerülhet. Az exkluzív ajándékok között válogatva számos ínycsiklandó praliné, bonbon, különleges édesség kínálja magát, igényes csomagolásban házhoz is viszik, néhány ezer forint ellenében.
 
A nők kissé nehezebb helyzetben vannak Bálint-napon, legelőször is jó tisztázni, párunk örülne-e egy ilyesfajta meglepetésnek. 

Ha nem vagyunk biztosak az igenben, de szeretnénk készülni valamivel, süssünk szív alakú maffint, ehhez 990 forintért megvehetjük a megfelelő formát. 

Nem tévedünk nagyot, ha a jól bevált parfümmel lepjük meg kedvesünket, ha pedig egy, az új fehérneműnket bemutató pásztorórával ajándékozzuk meg kedvesüket, két legyet üthetünk egy csapásra: hozzájutottunk az áhított ruhadarabhoz és a férfit is elkápráztattuk. 
 
Az ajándék és a virág beszerzésével még csak a belépőt váltottuk meg az igazi Valentin-naphoz, a szerelmes este ugyanis mit sem ér program nélkül. 

Egy hangulatos vendéglőben eltöltött gyertyafényes vacsoráért - a helyszíntől és a kiválasztott menüsortól és italfogyasztástól függően - hat-tizenkétezer forintot kell fizetnünk. 

Vacsi helyett vihetjük moziba is párunkat, a veszprémi plázában például most vetítik a Made in Hungariát. Akárhol is romantikázunk, akármennyit is költünk szerelmünk bizonyítására, ne feledkezzünk meg arról hogy egy jókor kimondott szó többet ér bármilyen ajándéknál. 

(Fotó: Andrónyi András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!