Nyuszitánc és tojáskoccintás

Tihany - Külön kisvonat vitte a helyi művelődési ház elől a gyerekeket a vasárnapi húsvéti bulira. Volt kézművesfoglalkozás, tánc, tojás- és arcfestés, s persze nyuszisimogatás.

Mátyus Tamás


Versenyek, állatsimogatás - a gyerekek jól érezték magukat a szabadban. Képgaléria a fotóra kattintva!
Fotó: Gáspár Gábor

Igazi nyuszik, döncöljük meg őket! - kiáltott a lány ikerpár egyike, majd odafutottak a csibehálóval körbezárt állatokhoz, felkapták az egyiket és kezdetét vette az egyoldalú kapcsolatépítés. A többiek is így tettek, ezért aztán órákon át szinte mnegközelíthetetlen volt az állatsimogató.

A Belső-tó melletti szabadidőpark zsúfolásig telt a húsvétozó gyerekekkel. Voltak, akik papírsárkányt eregettek, vagy fociztak a réten, de sokan vettek részt a húsvéti programokon is. Tojáskereső- és gurító verseny, seprűs tojásterelő, tojáskoccintás, majd -dobálás, locsolóvers verseny, nyuszitánc tanulás szerepelt a repertoáron. Kisebbek és nagyobbak a szinte kánikulai melegben teljesítették a feladatokat, hogy aztán a nap a Titz Tibor vezette tácházzal érjen véget.
Régi tihanyi hagyományt ápolunk ezzel a programmal. Minél többen jöjjenek a településre és érezzék jól magukat, ez a célunk. Úgy látom, a tavalyi húsvéti bulihoz hasonlóan idén is többségben voltak a turisták, aminek nagyon örülünk. Jó látni, hogy az egész falu tele van vendégekkel, ebben remélem nekünk is van szerepünk - vélekedett a programot szervező Németh László művelődési ház igazgatója. 

Rózsa Éva
kérdésünkre elmondta: a húsvéttal elkezdődött számukra a szezon, egyre több rendezvénnyel várják az ide látogatókat. Tihany ebben az évben csatlakozik a Hal és Bor ünnepéhez, illetve nyáron zenészek és mutatványosok részvételével utcafesztivált is szerveznek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!