Borünnep a völgyben

Nivegy-völgy - Május 29. június 1. között tartják a pünkösdi borünnepet a Nivegy-völgyben: Szentantalfán, Szetjakabfán, Balatoncsicsón, Óbudaváron, Tagyonban.

Varga Ibolya

Az ünnepet megelőzően május 29-én gyertyafényes borvacsorát adnak a gazdák pincéinél internetes vagy telefonos bejelentkezés alapján. 

Május 30-án Szentantalfán a pinceszövetkezetnél  főzőversenyt,  népművészeti kiállítást szerveznek. Déltől ezen a napon és másnap is kisvonat közlekedik a pincészet és a Balázs-hegyi templomrom között. 

Délután gyermek- és kulturális műsorokat tartanak, a hivatalos megnyitó 18 órakor kezdődik. Ezt követően ismertetik Nivegy-völgyi borverseny eredményeit. 

Estétől hajnalig tart a bál. 

Május 31-én 14 órakor kezdődik a pünkösdi szentmise  a Balázs-hegyi templomromnál. 

Mindhárom napon át tart a Nyitott pincék program, melynek keretében a környező településeken működő pincészeteket mutatják be. 

Ezek  a Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesület tagjai. A szervezők ebben az évben is készítenek borkupont, mellyel szombaton és vasárnap a pincészetekben öt-öt bort kósolhatanak meg a betérők. 

A pincészetekben nemcsak a borokat és a borkészítési technológiákat mutatják be, hanem borkorcsolyával kínálják a vendégeket. Telefonos egyeztetés alapján  nagyobb csoportrokat is foghadnak. Több látogató ilyenkor foglalja le a nyári hétvégi pihenőjét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!