Czaun bocsánatot kért - Katanics elfogadta

Veszprém - Nyilvánosan megkövette Katanics Sándor képviselőt április végén tett kijelentéséért Czaun János alpolgármester.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról lapunkban beszámoltunk, a veszprémi képviselő-testület legutóbbi ülésének szünetében Czaun János alpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. 

Elmondta, amikor a megyeszékhely közbiztonságának tárgyalásánál a hajléktalanok kerültek szóba, Katanics Sándor az alábbi kijelentést tette: le vannak szarva. 

Katanics Sándor önkormányzati képviselő az elmúlt hét végén reagált az őt ért vádakra. Leszögezte, amennyiben az alpolgármester nem kér bocsánatot kijelentéséért, a bírósághoz fordul, s rágalmazásért feljelenti. 

Czaun János szerda délelőtt sajtótájékoztatón elmondta, megvizsgálta a jegyzőkönyvet, meghallgatta a testületi ülés hangfelvételét, s arra a következtetésre jutott: nem bizonyítható Katanics Sándor általa idézett kijelentése.  

- Nem tehetek mást, mint megkövetem a képviselő urat, s a béke jeleként meghívom ebédre csütörtökön délben egy gyulafirátóti étterembe, ahol a politikai ellentéteket félretéve beszélgethetünk - mondta el az alpolgármester. 

Az ügyben megkerestük Katanics Sándort is, aki elmondta, elfogadja Czaun János bocsánatkérést, még akkor is, ha ezt nem túl elegáns módon, a bizonyítékok hiányára hivatkozva tette meg az alpolgármester.

- Természetesen nem indítok bírósági eljárást, hiszen - ahogy azt korábban is elmondtam - nem vagyok híve annak, hogy képviselők egymással pereskedjenek - szögezte le Katanics Sándor. A Czaun János által felajánlott csütörtöki ebédre egyéb elfoglaltságai miatt nem tud elmenni a képviselő, ám hangsúlyozta, a jövőben természetesen hajlandó személyesen is megvitatni a megyeszékhely jövőjét érintő kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!