Ismét Balaton Regattán eveznek

Balatonalmádi - A hagyományőrző evezősversenyt, a Balaton Regattát XI. alkalommal rendezi a Pannon Egyetem pénteken a Hotel Nereus strandján.

B. Virág Rita

Minden évben hatalmas érdeklődés övezi a Pannon Egyetem evezősversenyét a Balaton Regattát, ahol hagyományosan a veszprémi és a keszthelyi campus csapatai mérik össze erejüket. Az integrációra lépett veszprémi egyetem és a keszthelyi Georgikon kar vezetése 1999-ben valósította meg először a rendezvényt. 

A tíz evezős hajóknak 2000 méter az előírt táv és férfi és női junior, illetve senior csapatok teszik próbára magukat. A versenyzőket a partról rendszerint több száz szurkoló buzdítja, s a futamok között színes zenei és kulturális programok biztosítják a remek hangulatot. 

Az idén a Megasztár első szériájából ismert Dávid Rolandnak tapsolhat majd a nagyérdemű, aki az egyetemi Rekettyés Dalkör tagjaival lép fel, emellett hastáncos és latinos produkciók szerepelnek a programban.

A Pannon Egyetem csapatai napi edzéssel készülnek a megméretésre Almádiban, a keszthelyiek pedig saját strandjukon tréningeznek.

A megnyitó után, amely 10.30 órakor kezdődik, 11-től a senior nők futama következik, majd a senior férfiak eveznek. Ezután a junior nők, majd a junior férfiak versenyét tartják meg. Az eredményhirdetés 14.30 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!