Itt kezd a Tankcsapda nyáron!

Várpalota - A koncertek mellett csocsóvárossal, wakeboard pályával, BMX- és triál bemutatókkal is várják a Pannónia Fesztivál szervezői a bulizókat Várpalota mellé, a Cseri-parkerdőbe május 28. és 31. között.

Szabó Péter Dániel

A sportolási, s egyéb szórakozási lehetőségek mellett természetesen a zenéé a főszerep: a 4 színpadon mintegy 50 zenekar lép fel. 

Itt kezdi nyári, jubileumi turnéját a Tankcsapda, és a fesztivál kedvéért 24 év után összeáll a Hobo Blues Band. 

Földes László, alias Hobo, a fesztivál szervezői kedvéért összeálló, és kizárólag itt zenélő, eredeti felállású zenekar atyja elmondta, túlélve 30 gyönyörűséges és nehéz évet, leghírhedtebb felállásában (Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János és Hobo - a szerző) lép színpadra a banda, hogy előadja művészetét, ami állítólag volt (van és lesz) neki. 

Ehhez örökös vendégként magukkal cipelik Deák Bill Gyulát, aki néhány méter kőkemény szárazkolbász által zsarolva engedett a felkérésnek.

A fesztiválon egyébként négy színpad lesz. Fellép többek közt a Quimby, Péterfy Bori, a 30Y, a Neo, a Magashegyi Underground, a Vad Fruttik, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Kaukázus, a Belga, az Irie Maffia, a Pál Utcai Fiúk, a Road, a Depresszió, az Auróra, az Edda és az Anti Fitness Club.

A Pannónia Fesztivál területén a zenei programokon kívül rengeteg más szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Ezek nagy részének a hatalmas helyen elterülő sportsziget ad majd otthont, ahol temérdek sport és játéklehetőség várja majd a kalandvágyókat. 

Természetesen a vizifoci, strandröplapda, és a tollaslabda pályák sem maradhatnak ki, illetve egy ping pong és csocsóváros is kialakításra kerül. Az extrémsportok rajongói kipróbálhatják a monociklit, azaz egykerekű kerékpárt, megleshetik a BMX- és triál bemutatókat, sőt, bárki tekerhet is a sáncokkal, ugratókkal felvértezett pályán. 

A sportok iránt kevésbé rajongó fesztiválozók is rengeteg program és látnivaló közül szemezgethetnek, lesz például mozisátor, ahol főleg magyar játékfilmeket, dokumentum illetve rövidfilmeket vetítenek majd. A kultúrára vágyók megvásárolhatják a városlátogatói jegyet, amivel Várpalota összes múzeumát, kiállítótermét és a Thuri-várat is megtekinthetik. Május végén találkozunk!

Ezek is érdekelhetik