Magyarországi tranzitgázzal is számol Észtország

Budapest - Magyarországon át érkező gázzal is számol Észtország, ha megépülnek az észak-déli összeköttetések a régióban - mondta az észt külügyminiszter kedden Budapesten az MTI kérdésére, miután tárgyalt magyar partnerével. Balázs Péter szerint Magyarország számára is fontos az észak-déli összeköttetés.

MTI

Szükség van a villamosáram-hálózatok és a gázvezeték-rendszerek összekötésére is az uniós országok között. Észtország számára fontos, hogy egységes energiapiac jöjjön létre az Európai Unióban, így nem lenne meglepetés, ha a gáz Közép-Európán, akár Magyarországon át érkezne Észtországba - mondta Urmas Paet a találkozó utáni sajtóértekezleten.

Balázs Péter magyar külügyminiszter is arról beszélt, hogy az EU-nak egységesebbnek kell lennie az energiapolitikában. Magyarország számára is alternatívát jelentene az észak-déli gázvezeték-összeköttetés - tette hozzá.

(Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!