Mark és Ben tanulásra ösztönöz - A két tinikedvenc a német nyelvért kampányol

Budapest - Mark és Ben is több évig élt Németországban, anyanyelvi szinten beszélik a német nyelvet. A két közkedvelt fiatal úgy véli, az angol mellett sok lehetőséget ad, ha nyugati szomszédjaink beszédét is értjük.

Szausev Xénia

A nagysikerű énekes, Mark lelkesen beszél a német nyelvről, amely gyermekkora óta meghatározza életét. A fiatal sztár tudja, szerencsés helyzetben van, de véleménye szerint egy kis tanulással mindenki előtt kinyílhat a világ. 

- Az angol ma már egy alapnyelvnek számít, de e mellett szerintem elengedhetetlen, hogy valaki ne csak magyarul tudjon beszélni. Ausztria nagyon közel van, a német számtalan lehetőséget ad. Magamon érzem, hogy a nyelvek kinyitnak, szélesítik a látókörömet és gazdagabbá tesznek – vélekedik Mark. – Minden nyelv szép és szerethető, ha kellő időt fordítunk rá. Nagyon fontos, hogy a fiatalok érezzék, magukért, a saját jövőjükért és lehetőségeikért tanulnak – tette hozzá a híresség, aki boldogan állt a német nyelv népszerűsítése mellé. 

Ben is hasonlóan gondolkozik. A VIVA televízió műsorvezetője munkája során is számtalanszor használta a német nyelvet. 

- A Megálló nyári forgatásai alatt többször készítettem már interjút német turistákkal, amit ott-rögtön kellett fordítanom. Idén pedig már nagyon várom a VIVA Comet-et, ahol a külföldi sztárvendégekkel én készítem majd az interjúkat, jó érzés tolmács nélkül dolgzni. De egyébként is mindig jól jön, ha az ember megérti a más országból származókat. Manapság már szinte nincsenek is országhatárok, így elengedhetetlen, hogy a fiatalok több nyelven kommunikáljanak, legyen szó munkáról vagy magánéletről – mesélte Ben. 

A német nyelv népszerűsítését Magyarország legrégebbi kiadója, az Akadémia Kiadó kezdeményezte egy új német szótár megjelenésével egybekötve. Az új kiadvány tartalma tükrözi és lefedi a mai, modern német nyelv szókincsét. Példaanyagai, és az aktív mondatalkotást elősegítő információk hozzájárulnak a sikeres nyelvtanuláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!