Most még év eleji formában pedálozik

Veszprém - Két gyengébben sikerült év után ismét a csúcsra tör a VKE Nelson-Univega mountainbike-osa, a veszprémi Gulyás Ádám.

B. Virág Rita

Gulyás Ádám, a veszprémi kerékpársport meghatározó alakja, bár az utóbbi két éve saját bevallása szerint is gyengébben sikerült. Új erőre kapva, új kihívásokat keresve az idén már a felnőttek között, a legerősebb kategóriában az Elit mezőnyben versenyezve szeretne 2009-ben bizonyítani a kiváló mountinebike-os.

- Az alapozásom nagyon jól sikerült, rengeteget futottam, kerékpároztam és az erősítő edzéseket sem hanyagoltam el. Ezek után az idén először Villányban egy országúti vetélkedőn álltam rajthoz, de természetesen moutainbike-kal, ahol a 18. helyen értem célba - kezdte Gulyás Ádám.  - Majd a klasszikusnak számító, ugyancsak országúti viadalon, a Tihany Kupán is kipróbáltam magam, ott a 26. helyet szereztem meg.

Ádám kihangsúlyozta, számára ezek a megméretések az edzést helyettesítették, és rendkívül hasznosak voltak a hosszú tél után.

Kategóriájának első versenyét az OX Magyar Futamot, Pilisszántón bonyolították le, mely C2-es nemzetközi besorolást kapott. Népes, 46 fős elit mezőny gyűlt össze, sok külföldi bringással, ahol Ádám erős tempóval a 20. helyen végzett.

Ezek után a gyenesdiási OX futamon is elindult, ahol már jobb formában kerékpározott a veszprémi fiú.

- Sajnos elkövettem egy kisebb technikai hibát, túlfújtam a gumikat, ezért lefelé menet nem volt megfelelő a tapadás, vissza is kellett vennem a tempóból és végül így az ötödik lettem.

Gulyás Ádám hozzátette, a következő erőpróbákon szeretne már érmet is szerezni, s keményen dolgozik, hogy az Elit mezőnyben is megállja a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!