Parlagfű mentesítési pályázat civileknek

Veszprém - A Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság (TB) és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) kiírta az idei évi országos parlagfű mentesítési pályázati felhívást.

Varga Ibolya

A pályázati felhívással lehetőséget nyújtanak a civil szervezeteknek ahhoz, hogy a parlagfű mentesítés keretében a fertőzött területek felderítésében, a mentesítés ellenőrzésben, valamint az ismeretterjesztésben, a lakosság tájékoztatásában eredményesebbek lehessenek.

A pályázati támogatás feltétele együttműködési megállapodás legalább egy települési önkormányzattal a parlagfű mentesítési munkában. Az államháztartással szemben a pályázónak nincs 30 napot meghaladó, lejárt és ki nem egyenlített köztartozása és ezt igazolásokkal bizonyítja. A pályázó minden lejárt határidejű pályázatával elszámolt az államháztartásnak.

Vissza nem térítendő támogatást ítélnek meg, a sikeres pályázók 50-500 ezer forint összegű támogatásban részesülhetnek. A támogatási összeget, a szerződéskötést követő 30 napon belül az FVM utalja át a nyertes pályázók számlájára. A pályázóknak az elnyert összeg felhasználásáról október 15-ig kell pénzügyi és szakmai beszámolót benyújtaniuk az FVM részére.

A nyertes pályázók kötelesek az elnyert összegből megvalósított tevékenységeket és azok eredményeit október 1-ig dokumentálni. A benyújtási és határidő május 20-a.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!