Balatonkenese - Küzdenek a városi címért

Balatonkenese - Levelében kért indoklást a szakminisztertől a település polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a bíráló bizottság döntése ellenére miért törölte a várossá nyilvánítani javasolt települések listájáról Balatonkenesét.

Halmos György

Sörédi Györgyné szintén levélben fordult a köztársasági elnökhöz, támogatását kérve a várossá nyilvánításhoz. A szakmai testület a várossá nyilvánítási pályázatra benyújtott 31 dokumentáció közül a hetedik legjobbnak nyilvánította Balatonkeneséét, Varga Zoltán miniszter ugyanakkor nem javasolta a település várossá nyilvánítását. 

A polgármester levelében megemlítette, hogy tárca előző vezetője, Gyenesei István tavasszal személyes megbeszélés során arról tájékoztatta: a település sikeresen vette az akadályokat és a szakmailag támogatásra javasolt legjobb pályázók sorában, sőt "dobogós helyen" van. Mindezek ellenére Varga Zoltán törölte a városjelöltek közül Balatonkenesét Budakalász és Beled nagyközségekkel együtt, míg a 31-ből a 29. és 30. helyen lévő települések várossá nyilvánítását támogatta. 

A polgármester a végleges döntést meghozó köztársasági elnöknek arról írt, hogy a település infrastruktúrája, kiépítettsége, gazdasága, intézményrendszere több, jelenleg városi ranggal rendelkező települését is meghaladja, sőt az elmúlt években várossá nyilvánított Balaton parti települések átlagos lélekszámát, adottságait Balatonkenese felülmúlja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!