Létesüljön-e biofinomító?

Balatonfűzfő - Az európai parlamenti képviselő választással egyidőben arról is dönthetnek a fűzfőiek, akarnak-e biofinomítót az ipari övezetben.

Tremmer Tamás

A Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója, dr. Bakonyi Árpád már egy évvel ezelőtt azt nyilatkozta a Naplónak, hogy a vállalat által tervezett megaberuházás (biofinomító komplexum) csak a helyiek egyetértő akaratával valósulhat meg. 

Ennek a kezdeményezésnek megfelelően Balatonfűzfő önkormányzata az európai parlamenti képviselő választással egyidőben népszavazást írt ki a kérdésben.

A tisztánlátás érdekében a Nitrokémia Zrt. az elmúlt hónapokban több tájékoztatót tartott a város civil szervezeteinek,  a környező települések önkormányzatainak, a térség országgyűlési képviselőinek. 

Településrészenként lakossági fórumokat szerveztek, ahol megismerték a lakosok véleményét. 

A társaság nyílt napján több százan láthatták az elvégzett kármentesítés eredményeit, lemehettek a föld alatti erőműbe,  tájékozódhattak a  beruházás előnyeiről. 

A mintegy 30 milliárdos beruházással közvetve és közvetlenül többszáz munkahelyet teremthetnek helyben és a térségben. A döntés a fűzfőiek kezében van.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!