Megerősödik a civil kurázsi uniós támogatással

Veszprém - Veszprém megyében 30 civil szervezet élhet a lehetőséggel, hogy igénybe vegye a komplex szervezetfejlesztés kínálta lehetőséget. A nagyszabású program számos szolgáltatás megvalósításában is segítséget nyújt.

Szausev Xénia

Közel 50 millió forintos támogatást nyert egy uniós pályázattal a Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület a megyei egyesületek szervezeti fejlesztésére és átalakítására. 
 
- Célunk elsősorban, hogy a projekt megvalósítása után a részvevők képessé váljanak többek között a szakmai, pénzügyi feladatok hatékony ellátására - mondta sajtótájékoztató keretében Varga Andrea projektvezető, az egyesület elnöke. 

A módszerek között vannak olyan területet is érintő tanácsadások, mint az adózás vagy a könyvvitel lebonyolítása. Az érintettek jelentkezésének elbírálása és kiválasztása után a közel másfél éves program augusztus elsején elindul. 

- Mi csak egy lehetőséget kínálunk, amellyel élni lehet. A támogatás segít megteremteni a stabil működést - tette hozzá Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület képviselője. 

A kiválasztottakkal erre az időszakra projektszerződést kötnek, melyben a szervezetek vállalják, hogy a megkezdett folyamat befejezéséig részt vesznek a munkában. 

A résztvevő civil szervezetek 600 ezer forint értékű fejlesztésben részesülnek. Varga Andrea és Varga Endre egyaránt fontosnak tartják a kistérségi szolgáltatások és a projekt minőségbiztosításának kialakítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!