Nem sértett törvényt - Szabályosnak találták az MSZP szórólapját

Veszprém - Nem sértette meg a választási törvényt az MSZP azzal a szórólapjával, melyen szerepelt, hogy az uniótól elnyert támogatásokból épültek, szépültek a települések.

Varga Domokos Péter

Az Országos Választási Bizottságot (OVB) követően a Legfelsőbb Bíróság (LB) is így foglalt állást - közölte sajtótájékoztatón Hartmann Ferenc

Az MSZP veszprémi elnöke idézte az OVB határozatát: "... a kifogásban foglaltakkal ellentétben a szórólap nem tünteti fel az MSZP-t mint a fejlesztések kizárólagos vagy elsődleges megvalósítóját". 

Az LB az alábbiakkal indokolt: 

"A Legfelsőbb Bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok (szórólapok) tartalmát újraértékelte és az OVB-vel egyezően állapította meg a szórólapok szövege alapján, hogy a kifogással érintett választókerületekben a szórólapok felvezető szövege a kormány és az Európai Unió támogatásával megvalósított fejlesztésekre utal. 

A szórólapokon a Magyar Szocialista Párt, mint a beruházások finanszírozója nem szerepel. Téves tehát a kérelmező állítása, hogy a szórólapok a beruházások megvalósítójaként az MSZP-t tüntetik fel." 

Hartmann Ferenc határozottan visszautasította mindazok állítását, akik törvénysértéssel vádolták az MSZP-t, majd a Fidesz veszprémi alelnökére utalva úgy fogalmazott, "nem a szórólap a megtévesztő, hanem mindaz, amit erről Mihalovics Péter mondott".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!