Zenés áhítat az apátságban

Tihany - A veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság hagyományos zenés áhítatot tartott Pünkösdkor a bencés apátság templomában. Lélek nélkül lelketlen az ünnep, s lelketlen volna az élet, mondta prológusában dr. Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés közösség elöljárója.

Toldi Éva

Szükségünk van rá, hogy lelkesítsen bennünket az élet forrása. Az Isten lelke az, aki új életet és új arcot tud adni ennek a világnak. 
 
A kórustársaság idei hangversenyén előbb a kórus basszus szólamvezetője, Somos Zoltán önálló koncertjét hallhatták az egybegyűltek. Handel Xerxes című operájából énekelt részletet, s Stradella egyik művét mutatta be. 

Majd orgonamuzsika következett, melyben többek között J. S. Bach Komm Gott és a csodálatos 150. genfi zsoltár szólalt meg Ákom Lajos átiratában Anjali Pekka interpretációjában. 

A kórustársaság műsorában pedig Mozart Koronázási miséjéből hangzottak fel részletek, a Kyrie, a Gloria, a Credo és az Agnus Dei tételek Kollár Kálmán vezényletével. 

Ezúttal Tóth Tihamérné, Csarmasz Helga, Czink Gabriella, Kovácsné Szalay Szilvia, Herczeg Gábor, Csizmadia Sándor, Somos Zoltán szólóénekével és Meh Oxana orgonakíséretével hangzott fel a világhírű szakrális zenemű a kórus előadásában.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!