"Egségedre": mérgező anyag a borítékban?

Vaszar - Gyanús, fehér port tartalmazó borítékot kapott Politzer Sándor A Pápa és Környéke Zsidó Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke ma délelőtt.

Sikos Gábor

- A félelemkeltés aljas módja ez, de én nem ijedek meg! Nem félek és ugyanúgy folytatom tovább a munkámat - üzent „jóakaróinak” Politzer Sándor, aki elmondta még, hogy unokáit megviselték a történtek, és nagyon féltek, amikor a hatóság emberei vegyvédelmi ruhába öltözve átvizsgálták az otthonukat.

Az egyesület elnöke a postával kapta a borítékot, amiben egy kis tasakot talált Egségedre! felirattal az oldalán és gyanús fehér porral a belsejében. 

A kiérkező rendőrök és a katasztrófavédelmisek lezárták az utcát és vegyvédelmi felszerelésben közelítették meg a szobát, ahol a gyanús boríték pihent. Most már csak a szoba fertőtlenítéséhez használt formaldehid szaga és az ajtón lévő Biológiai Veszély feliratú matrica árulkodik ottlétükről.

A borítékról, amit a hatóság emberei elszállítottak, Politzer Sándor elmondta, hogy neki volt címezve és a bélyegző szerint Vácon adták fel, de azt nem tudja, hogy ki állhat emögött.

- Talán az egy hónappal ezelőtti Holokauszt-megemlékezésen mondott beszédem szúrhatta valakiknek a szemét, amelyben az egyre nagyobb teret nyerő szélsőségek ellen emeltem fel a hangom - fogalmaz az egyesület elnöke.

(Fotó: Sikos Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!