Egyedi kérelemre megtérítik a vakolatkárt

Ajka - Arcát a kezébe temetve zokogott Nagy Sándorné, amikor meglátta, a szombati jégverés tönkretette a három éve felújított lakása külső vakolatát.

Tisler Anna

A hőszigetelő réteg is károsodott, alá befolyt az esővíz. Az asszony hétfőre szabadságot kért a munkahelyén, és reggel felkereste az Allianz biztosító ajkai kirendeltségét. Az ügyfélszolgálaton azonban közölték vele, hogy a jég okozta vakolatkárra nem terjed ki a biztosítás. Nagy Sándorné, aki még mindig törleszti a felújításra felvett több millió forintos hitelt, elkeseredett.

- Megtakarított pénzem nincs, nem tudom vállalni a javíttatás költségét - panaszolta. - Így pedig nem maradhat a fal, mert a következő eső még nagyobb kárt tesz abban.

Felkerestük az Allianz biztosító marketing osztályát, ahol Bozsó Orsolyától azt a választ kaptuk, hogy az új generációs lakásbiztosításoknál nem térítik meg a jégverés okozta vakolatkárt, amelyről az ügyfelet még a szerződés megkötése előtt írásban is tájékoztatják. Az utóbbi hetekben rengeteg ügyfelüket érte hasonló káresemény, ezért a Magyar Biztosítók Szövetsége tagjai úgy döntöttek, megtérítik a jégverés okozta vakolatkárt azoknak, akik ezt írásban kérvényezik a társaságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!