Felavatták a műfüves pályát Sümegen

Sümeg - Barátságos futballmérkőzéssel avatták fel ma a Sümegen elkészült OLLÉ műfüves pályát.

Szijártó János

A mérkőzésen a megyei önkormányzat válogatottja és a Tapolca-Sümeg közös, Testvérvárosok feliratú mezben játszó együttese mérte össze tudását. A házigazdák udvariasak voltak és véllhetően a további jó kapcsolatra való tekintettel kétszer annyi gólt engedélyeztek az ellenfélnek, mint amennyit lőttek (5:10).

Még az ünnepélyes szalagátvágás előtt tartott megnyitón dr. Rédei Zsolt polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, majd ismertette a pálya megvalósulásának előzményeit. Külön köszönetet mondott az ebben való aktív közreműködésért, a kitartó munkáért Judi József alpolgármesternek.

A pálya az uniós (MLSZ koordinálás mellett) program, az OLLÉ segítségével jöhetett létre, bruttó 24 millió forintból a sümegi Szabó Dezső utcában, a kórház közvetlen szomszédságában. Az összeghezegy kedvezményes hitellel jutott Sümeg, amelyet húsz év alatt kell majd a városnak visszafizetnie. A tervek szerint ennek költségeit maga a pálya bérbeadása fedezi. A gyerekek részére azonban a délelőtti órákon, foglalkozásokon természetesen ingyenesen biztosítja a pályát az önkormányzat, és délutánonként az utánpótlás részére is három órára. A felnőtt használók már pénzért használhatják az egyébként valóban szép és korszerű létesítmányt.

A tegnapi avatáson részt vett a neves labdarúgó, válogatott, szövetségi kapitány Mészöly Kálmán is, mint az OLLÉ programigazgatója. Beszédében kiemelte az utánpótlás nevelés fontosságát, ami szerinte a kulcsa a mostani gödörből való kilábalásra a magyar futball számára. Kifejezte reményét, hogy néhány év múlva talán lesz olyan most jelen lévő kisgyerek, aki fiatalként, Sümegről kerül be majd a legjobbak közé. Császár László tapolcai polgármester pedig elmondta, hogy az ősszel Tapolcán is hasonló pályaavatót rendeznek.
 
(Fotó: Szijártó János)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!