Hűségkártya-akció - Erdély lelke a sóbarlangban

Veszprém - Négymillió éves, Parajdról származó sókövekből rakták ki az Erdély lelke elnevezésű sóbarlangot az egyik dózsavárosi családi ház pincéjében.

Mátételki András

Istenes Adél sóterápiás asszisztenstől, aki az orvosokkal, intézményekkel tartja a kapcsolatot, megtudom, hogy a barlang leginkább a légzőszervi betegségekre van jó hatással, asztmások, allergiások szívesen járnak ide. Szívbetegek is gyakran megfordulnak itt, csakúgy, mint azok, akik nap mint nap erős stresszhatásnak vannak kitéve. A sóterápiát ajánlják dohányosoknak is, ugyanis a sókristályok a tüdőben lerakódott anyagokat megkötik, amit aztán a füstölni szeretők fel tudnak köhögni. A kezelések hasznosak az immunrendszer erősítésére, elvégzik a méregtelenítést, pótolják a kalcium és a magnézium hiányát is. 

Felvették a kapcsolatot a farkasgyepűi tüdőszanatóriummal, ahonnan már érkeztek betegek, de a jövőben onnan is utalnak be hozzájuk pácienseket kezelésre.

- Örültem, amikor a Naplóban láttam, hogy a sóbarlang 40 százalékos kedvezményt ad, annak meg még jobban, hogy a Napló Hűségkártya akciójába ők is bekerültek, így legalább 55 százalékos kedvezménnyel tudtam bérletet venni még július elején - újságolja lent a mesterséges barlangban Mustos Imréné, akinek az asztmájára jó hatással volt az eddigi kilenc kezelés.

Margit asszonytól megtudom, hogy már évtizedek óta előfizetője az újságunknak, amit minden reggel gyorsan átlapoz, majd napközben, ha ideje engedi, részletesen átolvas. Az utazásokról szóló írásainkat nagyon kedveli, mert így legalább ő is útra kelhet, ha másképpen nem is, hát képzeletben. Azokat a cikkeket is elolvassa, melyekben arról van szó, hogy a háztartásban miképpen lehet takarékoskodni.

Barátnője, az ugyancsak nyugdíjas és Nemesvámoson élő Linczmajer Ferencné és férje a hatvanas évek óta előfizetője az újságnak. Leginkább a hétvégi mellékleteket várja, mert ott, mint fogalmazott, sok életközeli írással találkozik. A rejtvényeket sosem hagyja ki, csak saját szórakoztatására oldja meg a feladványokat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!