Már toborozzák az önkénteseket - Napokon belül megkezdhetik az oltásokat

Veszprém – A megyei kórházban felkészültek az újinfluenza elleni oltóanyag gyerekeken történő tesztelésére, csak az engedélyre várnak. Már toborozzák a próbaoltásokhoz az önkénteseket.

Martinovics Tibor

- Készen állunk, reményeink szerint napokon belül elkezdődhetnek a próbaoltások. Száz önkéntesen kell kipróbálni az új vakcinát, jól haladunk a toborzással – válaszolta érdeklődésünkre dr. Tótth Árpád, orvosigazgató. 

Mint arról korábban beszámoltunk a megyei kórházban tesztelik majd a gyerekeken az újinfluenza elleni oltóanyagot. 

Az intézmény főigazgatóját dr. Rácz Jenőt az oltóanyag gyártója, az Omninvest kereste meg. Az oltásokat a kórházban végzik majd el, a kísérlet nyomon követésében a szülők beleegyezésével jelentkező önkéntes gyermekek háziorvosai is részt vesznek. 

Szigorúak a szabályok, így kizárható, hogy a tesztelésnek komolyabb kockázata lenne a gyermekek egészségére nézve. 

A kórház megtette az oltások elkezdéséhez szükséges úgynevezett befogadási nyilatkozatot, amely rögzíti, hogy rendelkeznek az előírásoknak megfelelő tárgyi és személyi feltételekkel, valamint szakmai tapasztalattal, így már csak az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) írásos engedélyére várnak. 

Ha ez megérkezik azonnal megkezdik az oltásokat. A megyei kórházban egyelőre a gyermekgyógyászati kísérletek folynak majd, de az intézmény vezetése jelentkezett a vakcina felnőtt tesztelésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!